Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Wekerlei Társaskör Egyesület kiállítás: A Wekerlei Társaskör Egyesület – Budapest XIX. kerület – meghívására kiállítást rendeztünk „Békés megye hímző kultúrája és a Dél-alföldi szoba” címmel. A kiállítás 2016. szeptember 16-án nyitotta meg kapuit, s 2016. október 14-ig tekinthették meg a Wekerlei Társaskör Egyesület székházában.
 •  Október 08. – Bajsa: Magyar Tájház és kiállítás megnyitó:
  Egyesületünk képviselői október 8-án részt vettek a bajsai Magyar Szoba és Alkotóház átadásán, ahol Pál Miklósné elnök asszony megnyitotta a Hevesi Hagyományos értékek Megőrzéséért Alapítvány kiállítását, és köszöntette az Alkotóházat építő ETHNO Hagyományápoló Kézművesek Körét.
 • Október 20. – Gyulai Törökzugi Óvoda:
  Egyesületünk mesterség bemutató tart a Törökzugi Óvodában, ahol az érdeklődő ovisokat és szüleiket egyesületi tagunk a kosárfonás rejtelmeibe avatja bele.
 • Október 21. – Tehetségprogram első foglalkozása:
  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a fenti napon 20 középiskolás számára indul a Tehetségprogram, akiknek egy része hímzéssel, más része szövéssel és a harmadik része a fafaragással ismerkedik meg. A 15 foglalkozáson szerzett tudásukat áprilisban, egy kiállításon mutatják be a fiatal tehetségek.
 • Október 21-23. – Disznótoros Kolbászfesztivál:
  Egyesületünk a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon képviselteti magát a Vasúttörténeti Parkban. A 3 napos rendezvényen egyesületi tagjaink színvonalas mesterség bemutatóval és míves portékáik árusításával várják a fesztivál látogatóit.
 • Október 27. – Régi mesterségek továbbéltetése:
  A Munkácsy Mihály Múzeummal karöltve a Békés Megyei Népművészeti Egyesület idén „Régi mesterségeink továbbéltetése” címmel határainkon átívelő konferenciát rendez, melynek programját többek interaktív mesterség bemutatók és színvonalas előadások színesítik. A részletes program megtalálható az Egyesület és a Múzeum honlapján.
 • November 5. – Népi Iparművészeti Zsűrizés és Ajándéktárgy konferencia:
  Szervezetünk november 5-ére Népi Iparművészeti Zsűrizést szervez Békéscsabára. A szakmai szemle alatt 43 alkotó 184 alkotását bírálja el a szakmai ítészekből álló zsűri.
 • November 5. – Ajándéktárgy konferencia:
  Ezen a napon kerül megrendezésre a „A népi kézműves ajándéktárgyak, azok marketingje/reklámja, a piacra jutás elősegítése” című konferenciánk. A meghívott előadóink segítségével a résztvevők tapasztalatokat, tudást cserélhetnek egymással. A konferenciára eddig több mint 70 fő jelentkezett, de még várjuk a további érdeklődőket. A jelentkezési lap és a részletes program megtalálható az Egyesület honlapján.