Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Szeptember 03. – Megyenap:
  Egyesületünk a Békés Megyei Önkormányzat felkérésére részt vett az első I. Megyenapon, mely Békéscsabán, a Szent István téren került megrendezésre. A rendezvényt a Csaba Centertől történő felvonulással nyitották meg, majd tartalmas programokkal várták az érdeklődő közönséget.
  Egyesületi tagjaink ezúttal is színvonalasan képviselték szervezetünket: a térre látogatók bepillantást nyerhettek a mesterség bemutatók alkalmával egy-egy népi kézműves szakág rejtelmeibe, megtekinthették az ONK-n gránátalma díjjal jutalmazott „Alföldi szoba” című kiállításunkat, továbbá népművészeti vásáron lehetőségük volt megtekinteni, s megvásárolni tagjaink míves portékáit.
  A Megyenapon az a megtiszteltetés érte Egyesületünket a többi partnerszervezetünkkel közösen, hogy a Körös-völgyi Sokadalmat megyei értékké nyilvánították, s az erről szóló díszoklevelet ünnepélyes keretek között vehettük át.
 • Szeptember 10. – Dombegyházi Falunap:
  Egyesületi tagjaink gyöngyékszerek, növényi hangszerek, hangkeltő eszközök, valamint drótékszerek készítésével színesítették a rendezvényt, s nyújtottak bepillantást a látogatók számára ezen mesterségekbe.
 • Szeptember 16. – Wekerlei Társaskör Egyesület kiállítás megnyitó:
  A Wekerlei Társaskör Egyesület – Budapest XIX. kerület – meghívására kiállítást rendeztünk „Békés megye hímző kultúrája és a Dél-alföldi szoba” címmel, amelynek ünnepélyes megnyitójára 2016. szeptember 16-án került sor. A kiállítás 2016. október 14-ig megtekinthető a Wekerlei Társaskör Egyesület székházában.
 • Szeptember 24. – Medgyesegyháza, Rozmaring Szakkör kiállítás megnyitó:
  A Medgyesegyházi Szlovák Hagyományőrző Egyesület felkérésére a Rozmaring Szakkör „Kárpát-medence hímző kultúrája” címmel rendez kiállítást a helyi Evangélikus imaházban. A kiállítás a hónap végéig tekinthető meg.
 • Szeptember 24. – Népművészek szakmai napja:
  Az Egyesület szokásos havi összejövetelén értékeljük a nyári eseményeket és megtervezzük, megvitatjuk az előttünk álló 4 hónap rendezvényeit, amelyek között több konferencia, képzés és rendezvény kerül megvalósításra.