Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Nemzeti Művelődési Intézet 2014-ben Kapunyitogató programot valósít meg, melyben egyesületünk is közreműködik. Ennek keretében októberben kiállítást és ahhoz kapcsolódó előadást tartunk Romániában. Október 4.-én Kisiratoson, október 11.-én pedig Nagyiratoson várjuk az érdeklődőket.
  • A Békés Megye Népművészetéért Alapítvány TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0047-es azonosítószámú Népzenétől a kortárs zenéig című projekt szakmai támogatása tovább folytatódik a második félévben is. Ahogy szeptemberben, októberben is a projekten belül heti szakkörökre, témanapokra és tehetséggondozási foglalkozásokra kerül sor.
  • TÁMOP program keretében folytatja szervezetünk az innovatív iskolafejlesztést az ILS Szakközépiskolában különböző alkalmakkal és formákkal.
  • Október 7.-től október 18.-ig heti 2 alkalommal interaktív kézműves foglalkozás megtartására kerül sor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Sarkadi Tankerületében. Minden alkalommal két kézműves mesterség alapfogásainak elsajátításával készíthetnek kisebb tárgyakat maguknak a foglalkozásokon résztvevő gyerekek. A foglalkozások során a gyékényfonással, a rongybabakészítéssel, a tojásfestéssel, a mézeskalács díszítéssel, a gyapjúfonással, a fazekassággal, a népi ékszerkészítéssel, a növényi hangszer készítésével, a nemezeléssel és a csuhéfonással ismerkedhetnek meg a résztvevők.