Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • December 7-én kerül sor Orosházán az Üveggyár szervezésében a cég Mikulás napi ünnepségére, melyen szervezetünk játszóházzal működik közre.  Egyesületünk tagjai adventi koszorúkat és asztaldíszeket, karácsonyi kopogtatókat, gyöngyből készült mikulást és karácsonyi ékszereket, valamint karácsonyi témájú üvegfestést készítenek.
  • Már-már hagyomány, hogy szervezetünk részt vesz a dombegyházi iskola különböző programjain. Az idei évvel is több alkalommal tartottunk már játszóházi foglalkozásokat az iskolában. A karácsonyra készülődve ismételten részt veszünk az iskola rendezvényén. Decemberben nemezeléssel, ajtódísz készítéssel, textiljátékokkal és mézeskalács díszítéssel készülünk az iskolások számára.
  • December 14-én kerül sor a már-már hagyományos karácsonyi klubnapunkra, melynek az idei évben is a Kornélia Étterem ad otthont. Az eseményen bemutatásra kerül az egyesület ez évi tevékenysége, a felügyelőbizottság beszámolója, az egyesületünk által alapított díjak átadása, valamint idén is több várakozó tagot fogadunk rendes tagjaink közé. A karácsonyi közgyűléssel egy napon kerül sor a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány nyertes Európai Uniós projektjének záró konferenciájára is.