Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Július 01-én a Magyarországra akkreditált nagykövetek feleségei tettek látogatást Gyulán, többek között meglátogatták a felújított Almássy kastélyt és a várat. Egyesületünk mindkét helyen a miliőhöz kapcsolódó – csipke, úri hímzés és mézeskalács – mesterség bemutatót tartott.
  • Július 03-án Gyulán, a Béke sugárúti Óvodában megrendezett családi napon játszóházi foglalkozásokat tartottunk, illetve a résztvevők kipróbálhatták a különböző népi sportjátékokat.
  • A Békéscsabán megrendezett Ünnepi Könyvhét rendezvényét az installációnk kölcsönadásával és játszóházi foglalkozásokkal segítettük.
  • A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé keretein belül június 16-18 között megvalósításra került a Kárpát medence nemzeti értékei és hungarikumai nevet viselő kiállítás és vásár került megrendezésre Békéscsabán a Városháza előtti téren, amelyen részt vettek az egyesület tagja.
  • Egyesületünk 2016. június 24-án a Balassi Közalapítvánnyal közösen második alkalommal Szent Iván napi Vigadalmait rendez Békéscsabán, a főtéren. A program keretében nagy családi táncházra, kézműves bemutatókra, játszóházra, valamint kézműves vásárra kerül sor. Az esemény zárásaként a résztvevők kipróbálhatják a tűzugrást is.