Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

• Szervezetünk november 7-ére Népi Iparművészeti Zsűrizést szervezett Békéscsabára. A két napos szakmai szemle alatt 68 alkotó 267 alkotását bírálta el a szakmai ítészekből álló zsűri. A beérkezett alkotásokból az ítészek 59 alkotást hagyományos „A” kategóriára, 81 db-ot hagyományos „B” kategóriára, 14 db-ot ajándéktárgy, 16 db-ot modern „A”, 43-at pedig modern „B” kategóriára választottak. Így a beérkezett alkotások 80 %-a zsűriszámot kapott. Öröm számunkra, hogy térségünkben ilyen sok tehetséges alkotó méreti meg magát évről évre a Népi Iparművészeti Tanács zsűrizésein.

• Ezen a napon került sor a „Kézművesség, turizmus, idegenforgalom” címet viselő szakmai konferenciára. Az eseményen közel 60 fő vett részt a Dél-alföldi régió mindhárom megyéjéből és régiónkon kívülről is. A résztvevők elmondásai alapján a szakmai előadások sok hasznos ismeretet jelentettek számukra, az előadók által elmondottak sokak számára adtak inspirációt jövőbeni terveik megvalósításához.

• November 20-21-én kerül sor az Alföldi gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázat zsűrizésére. A pályázatra minden korcsoportban szép számban érkeztek be alkotások, melyeket 3 tagú szakmai zsűri értékel majd. A kiállítás megnyitójára december 5-én kerül sor a Munkácsy Emlékházban.

Kiállításmegnyitó meghívó

• Egyesületünk az idei évben is csatlakozik a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. adventi programsorozatához. Advent első vasárnapján népművészeti vásárral, mesterségbemutatóval és játszóházzal várjuk a Gyulára látogatókat.

• Egyesületünk december 13-án tartja éves karácsonyi közgyűlését, mely az idei évben tisztújító közgyűlés is lesz majd. Alapszabályunk értelmében 3 évente meg kell erősíteni a vezetőséget, vagy új tisztségviselőket kell választania az egyesület tagságának. A szokásos éves összejövetelen kerül majd sor az éves beszámoló elfogadására, valamint az egyesület 2015. évi tevékenységének értékelésére is. Továbbá hagyományainknak megfelelően ezen a napon díjazzuk majd tagjainkat az egyesület által alapított kitüntetésekkel (Békés Megye Népművészetéért, Békés Megye Népművészetéért – Életfa, Jövő Személyisége, Jövő Nemzedék Tanításáért).