Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

2015-ben XI. alkalommal kerül sor a Dél-alföldi Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat megrendezésére.
A pályázatra 25 évnél fiatalabb egyéni alkotók, valamint alkotócsoportok pályázhatnak a néprajzi tájegységekre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített alkotásokkal. Az egyéni alkotók maximum 5, az alkotócsoportok maximum 15 db pályamunkát küldhetnek be.
Az alkotások 3 korcsoportban kerülnek értékelésre. (10 év alattiak, 11-14 évesek, 15-25 évesek). A zsűri döntése alapján kiemelkedő pályamunkákat beküldő alkotók díjazásban részesülnek. A pályázatra október 4-ig lehet jelentkezni a www.bmne.hu honlapon található jelentkezési lap kitöltésével. Pályamunkák beküldési határideje és helye:
2015. november 1-től 15-ig hétköznapokon 8,00 – 17,00 óra között, Békés Megyei Népművészeti Egyesület 5600 Békéscsaba, Orosházi út 32. telefon/fax: 66/442-122.

A pályamunkákon szerepeltetni kell:

Iskola, intézmény és az egyén vagy csoport neve, címe, az alkotó (alkotók) életkora, az alkotás becsült értéke, a felkészítő tanár vagy mester neve és címe.

A zsűrizés időpontja:
2015. november 21.

A kiállítás megnyitó és a díjkiosztás időpontja: 2015. december 5-én 10.00 órakor kerül sor, a Munkácsy Mihály Emlékházban (Békéscsaba)
A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a 66/442-122-es telefonszámon, vagy az info@bmne.hu e-mail címen.

Országos Textiles Konferencia

2016-ban ismét megrendezésre kerül az Országos Textiles Konferencia és a hozzá kapcsolódó két pályázat. A pályázatokra ezúttal A nappali szoba textíliái és Viseletek és viselet kiegészítők témakörben várják a szervezők az alkotásokat. A konferenciára 2016. március 4-6 között kerül sor. A program felhívása, információi és jelentkezési lapja megtalálható az egyesület honlapján a www.bmne.hu címen.

Békében Békésben

Egyesületünk az idei évben is részt vett a Csabai Szlovákok Szervezete által megvalósított Békében Békésben nevet viselő nemzetiségi fesztiválon. A korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is kézműves kirakodóvásárral, népi játszóházzal, népi játszótérrel, mesterség bemutatóval és kézzel hajtható kosaras körhintánkkal vettünk részt az eseményen.

Békés megye élő szőttes és bőrműves kultúrája

Szeptember 26-án Békéscsabán a Jaminai Közösségi Házban az Orosházi út 101. alatt „Békés megye élő szőttes és bőrműves kultúrája”címmel nyílik kiállítás Egyesületünk alkotóinak munkáiból. A kiállítás az intézmény nyitvatartási ideje alatt (hétköznapi napokon 8 óra 3 perctől 19 óra 30 percig tart nyitva) október 15-ig látogatható.