Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Békés Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Egyesületünk a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen 2015. április 18-án rendezi meg a Népi kézműves közösségek a Dél-alföldön című konferenciát, valamint a Békés megyei hímző szakkörök I. közös kiállítását a Hagyományok Háza valamint a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.
  A konferenciának a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola épülete ad helyet.
  A konferenciát Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára nyitja meg.
  A résztvevők délelőtt előadásokat hallgathatnak meg a Nemzeti Művelődési Intézet által megvalósított „Újra öltünk és örökítünk” program megyei tapasztalatairól, a népi kézműves közösségekkel szemben támasztott elvárásosokról, a népi kézműves csoportok közösségfejlesztéséről, valamint a népi kézműves közösségek helyéről, szerepéről a közművelődésben.
  Déltől egy gasztronómiai kalandozás veszi kezdetét, a résztvevő Békés megyei 20 hímző szakkör vendégeli meg a résztvevőket a településükre jellemző gasztronómiai különlegességekkel.
  Délután kézműves szakkörök vezetői beszélnek személyes élményeikről, tapasztalataikról.
  A konferencia zárására 15 órakor kerül sor. Az előzetes jelentkezések alapján a résztvevők száma meghaladja a 160 főt.
 • Az újra indult „Újra öltünk és örökítünk program” keretében 2014. őszén indult hímző szakkörök a befejezéshez közelítve április 25-én kerül sor a romániai Kisiratoson a szakköri foglalkozások alkalmával készített alkotásokból nyíló kiállítás megnyitójára.
  Az Egyesületünk részéről a szakmai munkáért Dr. Illés Károlyné felelt, a szakkör vezetésében Bogárné Szőke Erika, Fekete Magdolna, Kudlákné Balázs Noémi és Nedényiné Törőcsik Anna vett részt.
  Bízunk abban, hogy a 2013/14- megvalósult szakkörökhöz hasonlóan a kisiratosi csoport is tovább működik majd a program befejezését követően.

      Meghívó