Bajai Kézműves Egyesület eseményei

Bajai Kézműves Egyesület eseményei

Öt napig ingyen ismerkedhetnek kézműves mesterségekkel a nagybaracskai Füzes-parti tanyára látogatók június végén, 23 és 28 között.

A Bajai Kézműves Egyesület jóvoltából pintér, fafaragó, keramikus, tojásfestő, gyöngyfűző, üvegfestő, szövő és kötélverő tudománnyal ismerkedhet az érdeklődők. A házigazdák egy pályázat jóvoltából vállalkozhattak Felső-Bácska fennmaradt kulturális értékeinek népszerűsítésére.

– Nem táborról van szó, naponta 8 és 16 óra között lesznek szabadon látogatható foglalkozások. Az a célunk, hogy sikerélményt biztosítsunk, kiszedjük az emberekből, hogy mit tudnak, mit szeretnek. Senkitől nem kérünk pénz, ha valaki odajön és van még anyag, mester, azt kiszolgáljuk. Korosztályos megkötés sincs, úgy is mondhatnám: 6-tól 66 évesig mindenkit várunk – mondja Vass János, az egyesület vezetője.

Az előre bejelentkezők önmaguknak tudnak a tanyán szállást, illetve ellátást igényelni. Naponta hatféle mesterség képviselteti magát, alkalmanként egyre fókuszálva, ugyancsak váltják egymást a szakmák a kézműves játszóházban is. A hetet szombaton, június 28-án egy konferenciával zárják. Ezen foglalják össze a munkát, valamint a térség kulturális életéről cserélhetnek eszmét a résztvevők. Kézművesek, térségbeli polgármesterek, iskolák, pedagógusok, civil szervezeteket képviselői kapnak meghívót és jutnak megszólalási lehetőséghez. Este pedig a Gregus Tárogatós Kvartett és Vesztergám Miklós tárogatós, valamint a Danubia AMI helyi növendékei lépnek fel.

Meghívó