Artchaika Ősművészeti Egyesület eseményei

Artchaika Ősművészeti Egyesület eseményei

  • „EGYESÜLETEK EGYÜTT”

SZAKMAI TALÁLKOZÓ

2016 MÁJUS 7 SZOMBAT 16.00

MEGHÍVOTT VENDÉG: KOSBOR EGYESÜLET

Az Artchaika Egyesület először rendezte meg szakmai találkozóját. Az új kezdeményezés lényege, hogy a szakmabeli társak megismerhessék egymást és egymás munkásságát évről évre.

Sok helyen találkozunk már, de a vásárok, kiállítások nem alkalmasak egy komoly beszélgetésre, szakmai eszmecserére. Így született meg az ,,Egyesületek Együtt” elképzelés. A meghívott (idén a Kosbor egyesület) és a meghívó egyesület közösen rendezett kiállítást megnyitóval együtt.

16.00: A kiállítást Fábry Zoltán, a Magyar Kézművességért Alapítvány társelnöke nyitotta meg. Gáts Tibor citerakészítő saját hangszerein játszott, csodásan szóltak a citerák. A kiállításon minkét egyesület tagjainak munkáiból láthatott egy kis ízelítőt a látogató.

17.00: A megnyitó után az egyesületek bemutatták tagjaikat, az egyes alkotók munkáit.  Minden tárgyegyüttes előtt az alkotó mondott pár szót magáról, munkáiról.

18.00: Elkészült a nagyszerű étel, a csülkös babgulyás, Móricz József faműves társunk készítette. Az udvaron terített asztal mellett közösen elfogyasztottuk, sok időt töltöttünk együtt, sokat beszélgettünk.

Az estig tartó eszmecsere után még Gáts Tibor kitartóan citerázott miközben szép magyar dallamokat énekelt a társaság. A találkozó nagyszerű volt, szakmailag és barátilag is jobban megismerhettük egymást.

Nyiredy Judit (a Kosbor Népművészeti Egyesület tagja) beszámolója a találkozóról:

A múlt szombaton, május 7-én, vendégségben jártunk az Artchaika Egyesületnél Budafokon.

A gyönyörű boltozatos kiállítóteremben megcsodáltuk a házigazda egyesület tagjainak munkáit, aztán a helyiség másik oldalán mi is megrendeztük bemutatkozó kiállításunkat. Így vált teljessé a kiállítás, amely 16 órakor meg is nyílt. Nagyon jó volt, hogy a tárgyak alkotói munkáik mellé állva egyenként be is mutatkoztak, így mindnyájan képet alkothattunk a többiek tevékenységéről. Időközben a kerti bográcsban elkészült a finom babgulyás-vacsora,  amit a szabadban költöttünk el. Utána finom sütemények következtek. Szerencsére az időjárás is kedvezett mindehhez, gyönyörűen sütött a nap. Mindannyiunkat elvarázsolt a hangulatos környezet, az izgalmas épület, a  fantasztikus, parknak is beillő kert a kis tavacskával és a rengeteg állattal.

A baráti összejövetel végén citeraszó mellett borozgattunk és énekeltünk.

Köszönet a kedves meghívásért és a szép napért!