Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az „Aranykapu” Népi Kézműves Alkotóház és Galéria a Hagyományőrző Napok keretén belül „Válasszunk mesterségeket” címmel a fafaragás és a gyékényszövés szakágát mutatjuk be a tárlat látogatóinak a VOKE Művelődési Ház és Könyvtárban. Nyitva: H – P: 9- 18 óráig (Cím: Nyíregyháza, Toldi u. 23.)
  • A Népművészeti Szabadiskola előadásai kapcsolódnak a Bemutató Terem kiállításához. Látogathatják: a környező iskolák és óvodák, a művelődési ház szakcsoportjai és a nyugdíjasok.
  • A Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei munkatársaival közösen a „Kapunyitogató program” keretén belül Nyírkátán 2014. június 13-án 10 – 16 óráig az általános iskolák pedagógusai, az óvoda pedagógusok számára szakmai előadást tartottunk. Előadó volt: Dr. Puskásné Oláh Júlia, népi iparművész, a Népművészet Mestere, az Aranykapu NE elnöke.
  • A helyi közösségek hímzés és szőttes anyagából Kiállítás rendezése, szakmai kerekasztal beszélgetés az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület népi iparművészeinek közreműködésével. Bemutatót tart: Kakuk Pálné népi iparművész. Óvodai közösség számára Játszóház, szakmai bemutatót tart Ámik Jánosné játszóház vezető
  • NIT zsűrizés: ideje: 2014. június 19., Helye: Nyírségi Civil Ház, (4400 Nyíregyháza, Damjanich u. 4-6.)
  • Gávavencsellői „Sváb napon” az egyesület tagjai szakmai mesterség bemutatót, kiállítást és játszóházat tartanak a falu lakosainak. Időpont: június 21.