Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az „Aranykapu Népművészeti Egyesület 2016 július 1 – 3-ig a Vasutas Művelődési Házban (Nyíregyháza Toldi u. 23.) az „Aranykapu” Bemutató Teremben XI. alkalommal szervezte és rendezte a Textilművészeti Szaktábor szakmai továbbképzését hímzés, csipkeverés és nemez művészeti szakágakban.
    Támogatónk: A Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. A szaktábor képzése évenként lehetőséget ad alkotóinknak és az érdeklődőknek ismereteik bővítéséhez. A textilművészet e három szakágában előzetesen N.I.T. zsűrizésre adták be tervezett munkáikat alkotóink. A zsűrizés után a szaktáborban résztvevők számára dr. V. Szatmári Ibolya és Hubert Erzsébet etnográfusok – a zsűri tagjai – szakmai előadáson értékelték a beadott alkotásokat és felhívták a figyelmet a továbblépés lehetőségére. Az „Aranykapu” Bemutató Teremben megtekinthették a szaktábor tematikájához kapcsolódó kiállítás anyagát, mely zsűrizett fehérhímzéseket, szálhúzásos munkákat, erdélyi keresztszemes textilt és úri hímzéseket mutatott be. Az alkotások tervezője dr. Puskásné Oláh Júlia népi iparművész, a népművészet mestere. A kiállításhoz kapcsolódott a viseletek kiegészítője: Pankotai Csaba bőrműves népi iparművész alkotásai. A kiállítás megtekinthető: szeptember 30-ig h H – P 9-18 óráig

A szakmai továbbképzéseket július hónapban az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület a „Népművészeti Szabadiskola” több szakágban folytatja. Az egyéni alkotókat felkészítjük szakáganként a 2017 évi zsűrizésre.