Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület, Művészeti Szabadiskolája, alkotói számára június hónapban 4 – 11 – és 18-án szombati napokon felkészülési lehetőséget tartott. A következő N.I.T. zsűrizésre beadhatták elkészült munkáikat. Szakáganként lettek kiválogatva azok az alkotások, melyek majd beadásra kerültek. A N.I.T. zsűrizésre 2016. június 22.-én szerdán 9 órától Nyíregyházán a Vasutas Művelődési Házban (Toldi u. 23.) kerül sor. A zsűrizésre 30 alkotó 115 db tárgyat adott be. A zsűrizés után június 22.-én 16 – 18 óráig dr. Szatmári Ibolya és Hubert Erzsébet etnográfusok a zsűri tagjai tartanak majd szakmai előadást.
  • Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület rendszeresen kapcsolatot tart fenn Nyíregyháza testvérvárosaiban alkotó mesterekkel. Ez évben május hónapban Lengyelországban 7 alkotónk vett részt szakmai bemutatón és kiállításon.
    2016. június 8 – 12-ig Szlovákiába Presowban (Eperjesen) a helyi önkormányzat meghívásának tettünk eleget. Nyíregyháza város külügyi referensének közreműködésével szerveztük meg a Népművészeti Kiállítást és Szakmai Bemutatót 5 alkotónk részvételével. Kosárfonónk, ékszerkészítőnk, és bőrművesünk zsűrizett alkotásai kerültek bemutatásra.
    A gyermekek játszóházi foglalkozásokon különféle szövő és fonó eszközökön készíthettek maguknak karkötőket és hajpántokat. A kisebb gyermekek esztétikus fa játékainkkal játszhattak. A bemutatott alkotásokat megvásárolhatták a látogatók. A sikeres rendezvényt rövidesen követi majd az eperjesi alkotók bemutatkozása Nyíregyházán az „Aranykapu” Bemutató Teremben.
  • 2016. június 23-án 24-én és 25-én a Népművészeti Egyesületek Szövetsége a helyi önkormányzat és a Vasutas Művelődési Ház támogatásával rendezzük és szervezzük meg a XI. Megyei Textilművészeti felnőtt szaktábor rendezvénysorozatát hímzés, csipkeverő és viseletkészítő szakágakban. Ezen a rendezvényünkön alkotóinkon kívül a Vasutas Művelődési Ház más szakköreiben és klubjaiban lévő tagok is ingyenesen részt vehetnek.